Hossan Kansallispuisto on Suomen 40. kansallispuisto, jonka avajaiset olivat kesäkuussa 2017. Hossan Kansallispuisto sijaitsee Suomussalmella noin 59km pohjoiseen Martinselkosen Eräkeskukselta. Hossassa on paljon nähtävää ja tehtävää vuoden ympäri. Kesällä Hossassa on vaellusreittejä lyhyistä päiväretkistä pitempiin vaelluksiin sekä kirkkaita vesiä vesiaktiviteetteihin kuten melontaan ja kalastukseen. Hossan reitistöstä löytyy myös pyöräilyreittejä, joista pisin on 50km:n Sininen Saavutus. Hossan isoimmat nähtävyyden ovat Värikallion 10 000 vuotta vanhat kalliomaalaukset sekä Julman Ölkyn kanjonijärvi johon voi tutustua joko vesitse tai kiertämällä sen ympäri jalan. Puolimatkassa kanjonijärveä on uusi riippusilta jolla Julman Ölkyn voi ylittää.

Talvella Hossassa voi hiihtää, lumikenkäillä ja pilkkiä. Alueella on myös yrityksiä jotka tarjoavat poroajelua ja koiravaljakkoretkiä.

Yhdistä Hossan Kansallispuisto ja Karhuretki Martinselkosessa!

Koska Martinselksosesta Hossaan on vain 59km voit hyvin yhdistää nämä paikat ja kokea unohtumattoman karhuyön Martinselkosessa ja jatkaa sitten nauttimaan Hossan kauniista luonnosta. Halutessasi voit varata ylimääräisen majoitusyön Martinselkosesta ja käydä Hossassa päiväseltään. Voit myös vuokrata meiltä Fatbike pyörän ja suunnata sillä Hossan pyöräilyreiteille.

Hossassa majoitusta tarjoavat seuraavat yritykset: Camping Hossan Lumo, Hossan Lomakeskus, Hossan Luontokeskus, Loma Hossa, Lomamökit Paasovaara sekä Siirtolan Kelomökit.

Hossassa voit myös vuokrata SUP lautoja, kanootteja, kajakkeja ja pyöriä. Hossassa Joogaa ja opaspalveluita tarjoaa Joogataival.

Ruokapalveluita voi tiedustella Hossan Poropuistosta, Hossan Luontokeskukselta, Loma Hossasta ja Hossan Lomakeskuksesta.

Kauppa toimii Hossan Lumossa ja matkamuistoja voi ostaa Hossan Poropuistosta.

 

 

Gallery

 • Suspension bridge over Julma Ölkky canyon lake.

  Bridge over the Julma Ölkky canyon lake. Photo by Travel Dudes Greg Snell.

 • Hiking in Hossa

  Hiking in Hossa.

 • Canoeing in Hossa

  Canoeing at Hossa.

 • Drone kuvaa Hossasta

  Hossan Kansallispuisto on harjumaisemaa, jossa vuorottelevat metsä ja kirkkaat järvet. Photo by: Travel Dudes (Greg Snell)