Martinselkosen Eräkeskuksessa on tehty karhunkatselu retkiä vuodesta 1995 saakka. Yli 20-vuoden kokemuksella Martinselkosesta on muodostunut karhuvarma paikka, jossa metsän kuningasta voi seurata turvallisesti asiantuntevien oppaiden johdolla.

Karhukausi alkaa keväällä karhujen herätessä talviunilta huhtikuussa ja jatkuu elokuun puoleen väliin jolloin yöt alkavat pimetä. Martinselkosen karhukojulla näkyy kauden alussa lähinnä aikuisia karhuja ja niitä voi kuvata yleensä valkoisella lumitaustalla. Karhujen määrä lisääntyy toukokuun puolella, kun lumet sulavat ja myös pienemmät karhut pääsevät paremmin liikkumaan. Kesäkuu on kuvaajien suosikki aikaa, koska valoa riittää koko yön ja karhuja on runsaasti kuvattavana. Hyvällä tuurilla saattaa päästä näkemään myös karhuemon pentuineen. Pentueita on vuosien saatossa ollut useita ja nykyisin ne ovat lähes joka kesäisiä vieraita. Kojuilta on mahdollista nähdä myös merikotkaa, haarahaukkaa sekä joskus myös sutta ja ahmaa.

Katselijoille on mukavat isot karhukojut, joissa on tuolit ja kuvausaukot jokaiselle sekä kerrossängyt nukkumiseen ja kuivavessa. Valokuvaajille on tarjolla pienempiä, vaatimattomimpia valokuvauskojuja, jotka tarjoavat paremmat kuvausolosuhteet. Valokuvauskojuja löytyy erilaisista maastoista; metsästä, suolta ja lammen rannasta.

Koko yön karhun katselu- ja kuvausretkille lähdetään iltapäivällä klo. 16 ja paluu takaisin Eräkeskukselle on seuraavana aamuna. Iltaretki karhukojulle josta paluu on jo ennen puoltayötä sopii paremmin niille, jotka eivät halua viettää koko yötä kojulla. Katso hinnastosta karhuretkien hinnat tai ohjelmapalveluosiosta tarkemmat kuvaukset karhuretkistä.