Läskipyöräily, Fatbike, on erinomainen tapa liikkua luonnossa talvella ja myös sulan maan aikaan. Talvella pyörällä pääsee keskelle erämaata hoidettuja reittejä pitkin ja voit nauttia hiljaisesta, lumisesta luonnosta. Matkalla saatat nähdä eläinten jälkiä ja ehkä jopa jälkien jättäjänkin. Martinselkosen alueella nähdään usein ahman, suden, hirven, ketun, jäniksen tai lintujen jättämiä jälkiä. Voit ajaa myös pimeässä ja mahdollisesti ihastella taivaalla loimuavia revontulia. Sulan maan aikaan voit ajaa hiekkateillä ja poluilla nauttien kauniista luonnosta. Syksyllä ruskan värit tuovat mukavaa vaihtelua maisemaan.

Läskipyörä on leveillä renkailla varustettu maastopyörä, joka on tarkoitettu pehmeissä olosuhteissa kuten lumessa ja hiekassa ajamiseen. Renkaiden leveys vaihtelee 3,8 – 5,2 tuuman välillä. Pyörillä ajaminen on helppoa ja turvallista myös pehmeämmissä olosuhteissa.

Martinselkosen Eräkeskuksessa on 10 kpl SUP X-FAT 2 x 10 läskipyöriä joilla tehdään ohjattuja retkiä pääasiassa syksyllä ja talvella. Pyöriä myös vuokrataan ja niillä voi ajella itsenäisesti lähialueen poluilla ja reiteillä.

Talvella Martinselkosen Eräkeskuksella on läskipyörille kunnostettuja reittejä yhteensä noin 70 km. Reitit kulkevat pääasiassa Martinselkosen ja Kalevalapuiston luonnonsuojelualueilla. Reittien varrella on kolme autiotupaa sekä kaksi tulentekopaikkaa taukoja varten.

 


Lisää videoita löydät Vimeosta.