Ahma ja Susi

Ahmaa ja sutta näkee Martinselkosessa satunnaisesti. Tästä syystä järjestämme asiakkaille, joita kyseiset lajit kiinnostavat, mahdollisuuden kuvata niitä Kuhmossa sijaitsevassa Boreal Wildlife Centressä. Siellä varsinkin ahmaa on päässyt kuvaamaan hyvin.

Hirvi

Hirven näkeminen ja kuvaaminen voi olla haastavaa. Meidän alueen hyvin tuntevat oppaat osaavat kuitenkin johdattaa asiakkaan paikoille, joissa hirven näkeminen saattaa onnistua. Paras tapa nähdä hirvi on olla liikkeessä oikeaan aikaan autolla. Kuvaaminen saattaa olla haasteellista, koska hirvet ovat arkoja.

Metso ja Teeri

Metsoa ja Teertä esiintyy Martinselkosen alueella jonkin verran. Viime vuosina niitä on kuitenkin määrällisesti ollut enemmän Kuhmossa Boreal Wildlife Centre alueella, jossa järjestämme tällä hetkellä kyseisten lintujen soitimen kuvauksen huhti- toukokuussa sekä teerelle myös syksyllä.

Linnut

Martinselkosen Eräkeskuksen pihalla sijaitsee lintujen ruokinta paikka, jossa voi kuvata alueella esiintyviä yleisiä pikkulintuja mm. punatulkku, talitiainen, närhi, sepelkyyhky ja käpytikka. Keväällä ja loppukesästä kuukkeli on säännöllinen vierailija. Ruokinta paikka on myös oravien suosiossa.

Pihapuussa
Pyy

Pöllöt

Pöllöjä esiintyy alueella jonkin verran. Hyvinä vuosina niiden luontaisia pesiä saattaa löytyä lähialueilta, jolloin pystymme tarjoamaan niiden kuvaus- ja katseluretkiä. Pöllöjen pesintä ajoittuu yleensä toukokuun loppuun ja kesäkuun alkuun.

Viirupöllö pihakuusessa
Viirupöllö
Lapinpöllö lintujen ruokintapaikalla
Lapinpöllö