Koe aito luontoelämys ja lähde tervaveneellä Karttimon- ja Öllörinjärvien vesireittiä karhunkatselu- ja kuvausretkelle. Reitti on Kalevalanpuiston alueella, joka rajautuu Venäjän puolella olevaan Kalevalan kansallispuistoon. Vesireitti ja siitä lähtevä Karttimonjoki olivat laukkuryssien ja tervanpolttajien kulkureitti. Tällä retkellä yhdistyvät mukava yhdessäolo, puhdas luonto, historia ja villieläinten seuraaminen turvallisesta kuvausmökistä asiantuntevan oppaan johdolla.

Saapuminen noin klo.11.00 Eräkeskukseen, jossa tulokahvit ja infotilaisuus edessä olevasta retkestä. Kahvittelun jälkeen siirrymme Ala-Karttimojärvelle. Siellä meitä odottaa 12 hengen soutuvene, jolla soudamme noin 3 km matkan Öllörijärvelle. Öllörijärvellä rantaudumme ja nautimme lounaan nuotion äärellä.

Menu:
Kalakeitto
ruisleipä, rieska
vesi, kotikalja
Muurinpohjaletut
Nokipannukahvi

Ruokailun jälkeen soudamme Pienelle Öllörijärvelle, josta jatkamme matkaa kävellen. Noin kilometrin kävelyn jälkeen saavumme karhunkatselu- ja kuvauspaikalle.

Illan ja yön vietämme kymmenen hengen kuvausmökissä karhujen touhuja seuraten. Mökissä on kymmenen kuvaus- ja katselupaikkaa, istuimet kaatuvalla selkänojalla, sängyt nukkumista varten ja kuivakäymälä. Karhut liikkuvat lähimmillään noin 10 metrin päässä mökistä. Paikalla on myös mahdollista nähdä meri- ja maakotka sekä suomessa harvinainen haarahaukka. Illan aikana tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Aamulla noin klo. 7.00 aloitamme paluumatkan. Ensin kävellen, sitten veneellä soutaen ja loppumatka autolla. Eräkeskuksella meitä odottaa sauna ja aamiainen.

Kausi 20.5-10.8.
Paikka Martinselkosen Eräkeskus
Kesto noin 21 tuntia
Hlö määrä 6-10 henkilöä
Hinta minimi ryhmäkoko 6 hlö, 190 e / hlö

Paketti sisältää:

  • kuljetukset perillä Martinselkosen alueella
  • ruokailut (kahvit, lounas ja aamupala)
  • veneretken
  • karhuyön retkieväillä
  • sauna
  • opastus

Kuvagalleria