Koe aito luontoelämys ja lähde tervaveneellä Karttimon- ja Öllörinjärven vesireittiä karhunkatselu- ja kuvausretkelle. Reitti on Kalevalanpuiston alueella, joka rajautuu Venäjän puolella olevaan Kalevalan kansallispuistoon. Vesireitti ja siitä lähtevä Karttimojoki olivat laukkuryssien ja tervanpolttajien kulkureitti. Tällä retkellä yhdistyvät mukava yhdessäolo, puhdas luonto, historia ja villieläinten seuraaminen turvallisesta kuvausmökistä asiantuntevan oppaan johdolla.

Saapuminen Eräkeskukseen, jossa tulokahvit ja infotilaisuus edessä olevasta retkestä. Kahvittelun jälkeen siirrymme AlaKarttimojärvelle. Siellä meitä odottaa 12 hengen soutuvene, jolla
soudamme noin 3 km matkan Öllörinjärvelle. Veneretken aikana näemme valtakunnan rajamerkin, peuranpyyntikuoppia ja tervahaudan.

Veneretken jälkeen nautimme lounaan nuotion äärellä, Karttimojoen rannassa olevan kunnostetun myllyn vieressä.

Menu:
Porokeitto
ruisleipä, rieska
vesi, kotikalja
Muurinpohjaletut
Nokipannukahvi

Ruokailun jälkeen siirrymme autolla läheisen tien päähän, josta on lyhyt kävelymatka karhukojuun.

Illan vietämme kymmenen hengen karhukojussa karhujentouhuja seuraten. Mökissä on kymmenen kuvaus- ja katselupaikkaa, istuimet ja kuivakäymälä. Karhut liikkuvat
lähimmillään noin 10 metrin päässä mökistä. Illan aikana tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa. Paluu Eräkeskukselle ennen puoltayötä.

Kausi 20.5-10.8.
Paikka Martinselkosen Eräkeskus
Kesto noin 11 tuntia
Hlö määrä 6-12 henkilöä
Hinta minimi ryhmäkoko 6 hlö, 150 e / hlö

Paketti sisältää:

  • kuljetukset perillä Martinselkosen alueella
  • ruokailut (kahvi, lounas ja retkieväät)
  • veneretken
  • 6-tunnin karhuretki
  • opastus

Kuvagalleria