Älg

Björn

Järv

Orre

Småfåglar

Tjäder

     
Vildmarkscentret Martinselkonen är ett familjeföretag som grundades 1991 och är beläget i Suomussalmi kommun, i närheten av Martinselkonen naturskyddsområde och den ryska gränsen.
 
Vildmarkscentret ligger i gamla Pirttivaara gränsbevakningsstation som lades ner 1990. Den har renoverats för att uppfylla moderna krav. I vildmarkscentret finns bl.a. rum, lägenheter, café, måltidsservice, bastu och rökbastu förstås, där det är härligt att koppla av som avslutning på dagen. 
 
Vi erbjuder kost- och logiservice året runt samt mångsidiga programtjänster. På somrarna har vi koncentrerat oss på djurskådning och fotografering. Här finns bl.a. björn, älg, järv, brun glada och havsörn. På vintrarna erbjuder vi utmärkta skid- och pimpelfiskemöjligheter på Martinselkonen naturskyddsområde. Med hjälp av vårt samarbetsnät kan vi på vintern ordna t.ex. slädhunds- och skidvandringar.
 
Vi på Martinselkonen hälsar Er välkomna till vildmarkscentret och hoppas att ni ska trivas och njuta av de upplevelser naturen här har att erbjuda.
 
aurinko_talvi
 
© martinselkosen eräkeskus 2007